top of page

כותבים עלינו

"לאורך השנים בעבודתי כגננת, אנו נעזרים באוריתמיה מרפאת כתרפיה תומכת לילדי הגן. מהר מאד למדתי שאני יכולה להפנות לתרפיה זו ילדים המתמודדים עם אתגרים שונים ומגוונים, וההתחזקות בילד תהיה ניכרת כבר בשלבי הטיפול הראשונים. 

לשמחתי התחזקות זו ניכרת פעמים רבות גם בבית וההורים מעידים על כך שילדיהם נינוחים, פעילים ותקשורתיים יותר, חשים ביטחון רב יותר בעולם ובסביבתם ונפתחים לחוויות שבעבר נמנעו מהם.

גם בגן, בעקבות העבודה באוריתמיה מרפאת, ניכרים שינויים אצל ילדים בעלי קשיים בוויסות חושי, מוסחות גבוהה, רתיעה והימנעות מפעילות, קשיים חברתיים, נטייה לאלימות ועוד, וניתן לחוות הטבה, התחזקות והתקדמות חיובית של הילד בדרכו.

כגננת, אני רואה באוריתמיה המרפאת כלי בסיסי הכרחי להתפתחות התקינה והמיטיבה של ילדים בימינו. היכולת של גן ושל מחנכים כיום להעניק לילדים את התנאים להם הם זקוקים עבור התפתחותם הינה מוגבלת. הצורך בתמיכה תרפויטית חיצונית היא בעיני הכרח ומוטלת על המחנכים האחריות המקצועית להיעזר בתמיכה זו. תרפיה זו היא בעיני קריטית לכל גן, ובמהלך כל שנות עבודתי כגננת ולדורף, לא ראיתי התקדמות כה חיובית בילדים כמו זו שמתרחשת בעבודה עם האוריתמיה המרפאת."

 

מיקה תמרי

גננת מוסמכת בגני עמותת 'דניאל' בנס ציונה

"במהלך כל חיי התעניינתי בתנועה ואף רקדתי במסגרות שונות, אולם משהו היה חסר לי ולכן לא הצלחתי להתמיד לאורך זמן בשום מסגרת. לא היה לי ברור מה חסר, עד שפגשתי את האוריתמיה. 

החוויה הראשונה שזכורה לי במפגש עם האוריתמיה, חוויה שממש ריגשה אותי, הייתה התחושה שלמרות שאני נעה תנועות פשוטות למדי, ההשפעה שלהן עלי חזקה ביותר.

זו הייתה תחושה מעוררת; התעוררה בי סקרנות ובער בי רצון עמוק להבין ולהכיר מהו הכוח הזה הפועל עלי בעוצמה שכזו. היה לי ברור שמעבר לצד הפיזי והנפשי יש בהתאמנות זו מפגש עצמתי עם הרוח.לאחר לימודי שנת המבוא באנתרופוסופיה החלטתי להתחיל הכשרה באוריתמיה.

בחרתי בבית ספר "הוורד" בניהולם של נירה ונדב נחתומי.

הכשרה זו פתחה בפני עולם שלם. היה זה מסע של התחנכות, התפתחות, מסע משנה חיים.

נחשפתי לאמנויות שונות: ציור, פיסול, עיצוב דיבור, שירת מקהלה, גינון – עבודת אדמה ועוד.

ההכשרה באוריתמיה היא מסע מפרך, מאתגר ומורכב, אולם חשתי כל העת את האחריות, האכפתיות, ההתמסרות, המקצועיות, החוכמה והעוצמה שנירה ונדב, מוריי, העניקו בכל רגע ורגע. סמכתי עליהם. חשתי שמצאתי בית.

 

בהמשך אף למדתי, בבית ספר "הוורד", את הקורס באוריתמיה מרפאת שבו ניתנו לי כלים נוספים להעמיק את חווית הכוח המרפא של אמנות זו.

נדב נחתומי, ד"ר תמר שבט ומורים אורחים נוספים הכשירו אותנו בקורס זה שהיה מעניין, מרתק ומעצים.

כיום אני עובדת כמורה ותרפיסטית לאוריתמיה בשני בתי ספר ולדורף, ועדיין ממשיכה ללמוד ולהשתלם בתחום זה, בו ניתן להעמיק ולחקור בלי סוף. 

אני מלאת הודיה על זכות זו."

טליה סלע

מורה לאוריתמיה בבית ספר "עודד" ביודפת, 

אוריתמיסטית מרפאת ב"עודד" ובבית ספר "רימון"
בפרדס חנה.

על סמינר אוריתמיה מרפאת

אני לא אוריתמיסטית ובכל זאת הידע רלוונטי לכל מחשבה של ריפוי ובריאות. האופן שבו נדב נירה וסילבי מלמדים בגובה העיניים, בפשטות ובנדיבות בל תתואר, חולקים ידע אזוטרי יקר ורלוונטי מעין כמוהו...

הצורך וההכרח ליצור דימויים נכונים ואחראיים כיצד מורכב האדם וכיצד בא ביחסים עם סביבותיו עומד בבסיס ההכשרה שלי כמרפאה ובשאלת הריפוי בזמן הזה. האוריתמיה המרפאת התגלתה כנתיב חיוני כדי להגיע לשורשם הנכון של הדברים. במסע הלמידה של האוריתמיה המרפאת, השיתוף בידע הנדיב, המנוסה ובגובה העיניים של נדב ונירה, והלימוד עם סילבי את ההתבוננות, הם מלמדים ומאירי עיניים באשר לפעולה ההדדית של הדברים.

בסופו של עניין ככה הגעתי לבית הספר. בניסיון אחראי של הזמן הזה להגיע ליסודות האדם. כיצד מתגשמת הרוח בבשר. זו הייתה השאלה שלי. יש בלימוד של האוריתמיה המרפאת תשובה שמאפשרת לרדת לבסיסם של שאלות בריאות וחולי.

אסתי

מטפלת במגע, מעסה ריתמית

על סמינר אוריתמיה מרפאת

כמה מילים על חווית הלימוד:

בתום שנת הלימודים הראשונה בהכשרה של האוריתמיה המרפאת, אני יכולה לחוש את העמקת האחיזה שלי וההבנה שלי את האוריתמיה ככלי מרפא. אני יכולה להבחין בפירות השימוש בכלי הזה בהיבטים שונים וחדשים: בחיי המקצועיים כמורה לאוריתמיה בבית הספר היסודי, בתרגול היומיומי שלי כאוריתמיסטית ובהשתנות של חיי הנפש שלי כאדם.

דנה,

אוריתמיסטית, מורה בבי"ס

bottom of page